Gasque

Ikväll är det då dags, årets fest. Lina är taggad till tänderna och ser fram emot att supa ner alla de små amöborna, hehe! Gratis sprit och gott sällskap kan sluta illa för de små liven. Nu ska jag rusa och köpa fleecetröja och väska från vår kära kår -Veterinärmedicinska föreningen!

uppe med tuppen

Idag var det så dags för insparksdag nummer tre vilket innebar att man gick upp klockan 04.00 för att vara fit for fight klockan 05.00. Först skulle det nämligen cyklas ½ mil ut till Kungsängen... Kan ni tänka er, mitt lag vann för andra året i rad!! Riktigt roligt, fick medaljer o allt:)

Det roligaste som är kvar är nu årets fest som går av stapeln imorgon, amöbagasquen! Den var helt underbar förra året och folk syod på stolarna och sjöng och den ena var fullare än den andra. Prima skinka, har dock planerat en lugn kväll med tanke på att jag ska köra hem på fredag. Skapligt tidigt, tänkte jag..

Nu kommer snart Ullis och vi ska dra till ett ATG ombud och kolla in när hennes häst springer lopp i Ö-vik.

Uppsala!!

Insparksvecka och uppsala, ja det är då verkligen nåt speciellt! Igår träffade jag alla mina blivande klasskamrater och vid en första anblick verkade de faktiskt bra mycket tråkigare än min gamla klass:( Men men de blir nog roligare med tiden. Vi har iaf en helfrän kille vid namn uffe, han har rastaflätor i en stor knut på huvudet:) The good news är också att det är hela 30 killar i vår nya klass, Halleluja! Blir lite roligare när det är lite jämnare fördelning. Hmm, om man nu kan räkna 70-30 som en jämn fördelning.

Igår var det faddermiddag också, gratis är gott! Men nu måste jag rusa, min lektion med de små börjar strax:)

4 månader <3

Ohh yes, hela 4 månader var det igår. Kan knappt fatta var de tagit vägen men en sak vet jag -det känns underbart och de kommer bli många fler.

I söndags fick jag min revansch, hehe nu var det Luds tur och sitta bak och va rädd. Jag snackar cross och Lina bakom styret. Satans vad kul det var när man fick ordning på växlarna o allt. Rätt rolig leksak han har trots allt:) Haha, roligt var det när han satt bak och höll hårt om min midja "ahh, ta det lugnt" Mmm, njutning på hög nivå det. Så nu blir det nog fler turer på den oranga leksaken, skojsigt!

Nästa vecka är det dags för inspark och Uppsala. Satans va kul, har längtat nån månad nu. Träffa alla mina blivande klasskamrater också. Första veckan är ju liksom roligast av allt o nu när man inte ens behöver va nervös kan man ju bara njuta till fullo. Underbart!

Kolan på g

Japp, sista kolsnäs ikväll. Blir nog livat, har dock inte riktigt bestämt än om jag har lust eller inte? Lust att gå på kolsnäs alltså, den andra lusten har jag massor av som alla som känner Lina säkerligen känner till. Sitter just nu i ridbyxor och funderar på om jag har tillräckligt med energi för hela proceduren med duscha, välja kläder, sminka osv. Lud tycker att jag sminkar mig i 3 timmar, han kan nog antagligen inte klockan..

Kräftkalas hos pappa igår, gött va det. Jag fullkomligen älskar kräftor, mitt berg på tallriken är alltid störst av nån konstig anledning. Västerbottenpaj går inte av för hackor den heller, mums filibaba.

Fint väder är det också, äntligen! Var så himla skönt att vara ute o rida i solskenet förut. Det kan man behöva efter den senaste tidens regn, regn o regn. Det går mot hösten och det blir mörkare och kan ni tänka er -faxlin älskar det.

Överlevt helgen

Ja då var det måndag igen då och Lina har jobbat klart för dagen. Gött mos, dagarna går riktigt fort på coop och dessutom närmar sig uppsala och insparksveckan med stormsteg. Ska bli himla himla kul, jag kommer skratta ihjäl mig åt Jonna. Vet inte hur jag ska bära mig för att inte avslöja henne inför halva klassen! Kul med fusknollor!! Helgen då, ja den fick ett bättre slut än väntat. Men jag fattar fortfarande inte riktigt varför..Antar att man inte riktigt ska fatta allt. Mitt horoskop stämde iaf rysligt bra i lördags. Jsja, vad är väl en bal på slottet..

Nu ska Lina samla lite energi och åka o rida på sin älskade häst. Ett som är säkert är att hon sviker då aldrig, älskling!

Kantareller

Lina har gjort nåt som definitivt inte hör till vanligheterna. Hon har plockat svamp. Och kan ni tänka er, kors i taket det var riktigt kul! Hittade tom riktigt mycket, 2 ½ kasse!! Säkert 6-7 kg.. Hehe, så nu kan jag nog tänka mig några vändor till:) Det är inte alls särskilt jobbigt o gå när man hittar så mycket som belöning. Nu är det bara att rensa dem som gäller, sen blir det en underbar smörgås med smörstekta kantareller.

Kräftkalas på G också, har ärligt talat ingen lust alls! Vill dra nåt gammalt över mig och tycka synd om mig själv hela kvällen. Jag förtjänar faktiskt inte det här, vad gör jag för fel?

Bara så ni vet så går det finfint o köra 200 på vägen mellan Gräsmark och Arvika med 6 pers i bilen. Exakt hur tänker man då?

Nattliga promenader

När ska man sluta att förvånas? När är det dags att sluta hoppas? Får man bete sig precis hur som helst? Många många frågor som hoppar runt i mitt lilla huvud just nu. Enkelt utryckt: från himmel till helvete på en halvtimme, hur fan går det till? Dåligt ölsinne? Eller bara dåligt sinne? Ja inte vet jag, för tillfället vet jag inget. Suck, det här som skulle bli en bra dag.

För att du finns, för att du kan

Ta inte den kortaste vägen, ta den vackraste! Sonja Aldén får mig att må så himla bra.
                      

Andréa <3

Ett år sen idag gumman, det slog mig precis. Det gör ont vännen, riktigt ont mitt i hjärtat! Tänkte på dig i helgen när jag tävlade på Hammarö, kommer jag alltid att göra. Det var där jag såg dig sista gången, du var himla glad och skulle åka till London och så händer detta. VARFÖR?
Några veckor efter var jag på din begravning, helt ofattbart. Många från Plönninge var där och det var mycket vackert men så jobbigt. Att se ditt vackra ansikte på kortet på kistan, ja det kommer jag aldrig och glömma. Du hade studentmössan på och livet lekte. Svårt att tro att det verkligen finns nån mening med allt men himlen behövde nog en ängel till.

Vila i frid Andréa!
    1986-2006

Årets höskörd

Ja, då var årets höskörd bärgad o klar och vilar säkert under tak. Puh, det är en pärs varje gång..Det får inte regna, inte regna o varje år hopar de svarta molnen ihop sig ovanför huvudet. Men peppar peppar en enda gång har lite av vårt hö regnat bort så vi fått slänga. Om det beror på att vi är rätt skickliga eller att vi bara haft en jävla tur. ja det är nog inte min sak att avgöra:)

Och förra helgen då, Equality Line horse show. Jisses vad min häst hoppade! Hon var helt jävla fucking underbar! Banorna var hemskt långa och jobbiga men roliga. Solen hoppade o Lina flåsade men på fredan satte vi en perfekt dubbelnolla och blev 12:a av 150 i 1,20m!! Helt otroligt, var väldigt många bra ryttare med också och banan innehöll tre kombinationer och var maxad och lång. Skitkul, man får en så härlig känsla i kroppen efteråt! Härligt, nu satsar vi för fullt framåt. Hon var väldigt fin o rida också, lugn och vi lyckades få till en väldigt bra rytm. Nu borde vi vara laddade för 1,30 snart:)

Först är det dock dags för gräsmarksstaffetten på lördag, har tänkt att jag ska få ihop ett lag där om de ställer upp vill säga. Men jag har lyckats få ihop några iaf, go team gettot!! Det här tar vi väl!!? På kvällen ska syrran ha kräftskiva också så då blir det nog en öl eller två, kan va gött som belöning. hehe, alltid bra att ha nån ursäkt!!

Equality Line Horse Show

Ja imorgon börjar det för min del men det har dragit igång redan idag, värmlands största meeting i hästhoppning någonsin. Det tävlas på två banor samtidigt och när söndagen är slut har det gjorts 2300 starter! Det är faktiskt jävligt mäktigt, enormt kul med en sådan tävling i Värmland! All heder åt de som arrangerar. Jag har tänkt starta tors och fredag men skulle jag mot all förmodan (det är hur många superryttare med som helst) kvala imorgon till lördagens derby så blir det tors, lör jag tävlar. Derbyklassen på lördag har 8000 i förstapris, drömma kan man ju alltid:) Ska bli mycket kul att tävla samtidigt som sveriges elit där bland annat OS-ryttare deltar! Är inte det än häftigare så säg!?

Nu kör vi Solen!