Värmen är här!

Den här veckan har varit helt underbar, solen har skinit och igår var temperaturen uppe på 21 grader när jag åkte till stallet. Det är ju för satan sommarvärme! Solen har gått utan täcke hela veckan. Går riktigt bra med ridningen för tillfället trots mitt brutna finger, eller man kanske ska säga tack vare. Har ju fått utveckla lite annan teknik eftersom jag inte är hälften så stark som normalt. Hoppade en liten lydnadsövning häromdagen så nu har man gjort det med brutet finger också:) Gick finfint!

Nu börjar det bli så där olidligt igen, har gått alldeles för länge sen jag pussade på min prins. Men men nu snart snart ska jag hem och förhoppningsvis klarar de sig utan honom där i norge ett litet tag också. Har hunnit med att passera 1-årsdagen också.. Sötnosen lovade att han skulle komma ihåg 2-årsdagen istället, hehe! Han är så söt så söt.

SOLEN!

Solen skiner, vårkänslorna sprudlar och livet känns lekande lätt! Just för tillfället är det enda som saknas min älskade Lud! Men han kanske kommer nästa helg o sen drar vi hem till första maj. Sötnos, han har varit i nordnorge och jobbat arslet av sig de senaste veckorna.
Fick förresten höra häromdagen hur de han jobbar med gör när de är ute på jobb. De flesta av dem har flickvänner hemma men när de kommer bort är de som nysläppta kor på sommarbete. De skaffar tjejer till höger och vänster för att släcka sina lustar. Jag blir illamående, den ena av dem hade tom nyfödda tvillingar hemma. Jag förstår inte, går inte in i mitt huvud. Hur funkar deras hjärnor? Skulle inte kunna kolla min partner i ögonen efter att ha gjort något sånt! Har man partner så har man och enligt mig så ligger man inte med andra om man är nöjd med vad man har. Är man däremot inte nöjd med vad man har så gör man slut och sen knullar runt om det nu är det man vill göra. INTE tvärtom.
Men det är klart, det finns ju varianten där man stannar hos någon man eg inte känner starkt för bara för man är otroligt rädd för att vara själv, bli ensam, övergiven och oälskad. Det mina vänner, är illa. Det är att utnyttja någon annans känslor, få dem att hoppas tro och ge sin kärlek när de när som helst riskerar att bli dumpade för nån annan.
Diagnos: Kär i kärleken!

Takida - curly sue får håren att resa sig på min rygg!

Fjällräven

Idag har jag hälsat på Fjällräven. Han gillade att stå på bakbenen och slickas! Fjällräven är i detta fall ingen ryggsäck utan en himla söt get. Vi har alltså haft getövning idag! För första gången i mitt liv har jag mjölkat en get, det var riktigt roligt! Jag har även klappat killingar, lyssnat på dem och analyserat mammornas mjölk! Nu när vi fått börja med lite levande djur efter att ha kollat in alla döda känns det verkligen att det är veterinär man går. Har dessutom blivit bjuden på tårta av lärarna tillsammans med halva min basgrupp, då kände man sig som en i gänget. Veterinärgänget. En av lärarna har redovisat sin avhanding idag, hon berättade om den och jag berättade om mitt brutna finger:) Det verkar helt klart som att forskning är ett 200% arbete men roligt. Vem vet, en dag kanske?

Nu har jag bandagerat mitt finger med lite real stuff från akademiska, så namnskylten är för tillfället tagen ur tjänst. Lite skönare vadering på den här!

Ska dra till stallet nu och skita ner bandaget med lite lera, solen brukar se ut som en levande sådan. Det gör ju dock inget nu när jag blivit expert på att bandagera fingrar. Säkert bra att kunna inför framtida utmaningar!

Gips och stödskenor

Ja som det har gått att läsa här så har jag lyckats med att bryta lillfingret. Och som ni alla säkert har listat ut så gjorde jag det naturligtvis när jag red. Jag och min älskade häst var och hoppade fälttävlan i Heby. Gick toppen men när vi gjorde ett nedhopp i vattnet hamnade mitt lillfinger i kläm mot mankammen eller nåt, det gjorde iaf väldigt ont o sen stod fingern åt fel håll. Så på något sätt har jag lyckats med en spiralfraktur utan att det eg inte hände nåt. Jaja, ibland ska man väl ha otur också. I onsdags var jag då på akademiska igen och skulle kolla upp mitt finger. Imponerade på röntgensköterskan när jag talade om exakt var frakturen sitter. Då blev han ju förstås nyfiken på hur jag visste det och när jag talat om att jag pluggar veterinär fick jag kolla på mina egna röntgenbilder och han förklarade. Himla skoj! Så det är rätt ok att bryta fingret iaf:) Sen fick jag dock träffa en läkare som tyckte man skulle gipsa alla fingerfrakturer över handleden. Skumt tyckte jag som bara haft en liten skena på fingret 1 ½ vecka. Stod ut med gipset ganska exakt 1 dygn sen åkte det av, fy sjutton vilken skit:) Hehe, nu har jag tejpat så fint så fint med min veterinärnnamnskylt under som skena. Blev mycket bättre om jag får säga det sj!
Igår hann jag för övrigt med att rida med gipset. Undra varför alla kollar konstigt på mig när jag rider på min extremt lugna (hehe) häst med stort gips på ena handen. Kan meddela att efter det passet har jag träningsvärk i mina andra fingrar.

Haft tenta den här veckan också, muntlig tentamen på all anatomi på den här kursen. Kan hundens alla muskler som ett rinnande vatten varjefall den här veckan:) Hade en skriftlig del på osteologi också som kändes rätt ok så hoppas det gick vägen. Den muntliga gick iaf bra trots mitt brutna finger. Kan lova att mitt förra bandage var allt annat än fräscht efter en hel vecka på asis.

Summa sumarum så består min gipskarriär hittills av 1 dag och veterinärnamnskyltar har många användningsområden:)

Benbrott

Ja idag har man då lyckats med sitt andra benbrott:( Första gången var året 1999 och jag bröt nyckelbenet. Nu 9 år senare har jag gått o brutit lillfingret! Haha, ja skratta ni men trots att det är nåt så litet som lillfingret så gör det jävligt ont.

Så nu har man då varit på akademiska sjukhuset i Uppsala, STORT var det. Man fick åka runt hela sjukhuset innan man hittade rätt ingång! Mycket trevlig personal och tom en speciell ortopedavdelning på akuten med eget väntrum o allt! Skönt, doktorn var jätteduktig och jag fick se hela benbrottet. Som en spricka längsgående med fingret och sedan rakt ut. Behöver jag säga att fingret ser allt annat än normalt ut? Fast nu är det iaf fixerat och bedövningen sitter nog i lite än så jag ska försöka sova.
Orkar inte skriva mer heller, jag har ju trots allt begränsat antal fingrar:(

Lite synd kan ni väl tycka om mig iaf!


Muskler

Jag tränar muskler! Fast det kanske ska tilläggas att för närvarande är det helt teoretiskt! Jag håller på o lär mig alla muskler en hund har, riktigt skoj! Än roligare är det när man kollar på det i verkligheten, ni skulle bara veta hur väl man ser hur de olika musklerna går.Det är dock lite jobb innan man kommer ner till själva musklerna. En del hundar är ganska feta om man säger så.

Påsklovet förra veckan var helt underbart! Jag hann med en resa till skåne, jagade älg i trädgården och slaktade sedan densamme, diverse släktmiddagar och kalas o så red jag syrrans söta travare. Plus lite fest och galej då, rediga bilkalas:) Så jag hann med en hel del faktiskt fast loven alltid går för fort. Vi har faktiskt nästan en veckas lov igen vid valborg men kanske ska va kvar här varjefall nån dag, uppsala ska va fantastiskt vid valborg sägs det. Så det måste upplevas!

Var kul o komma tillbaka till solen också, nu när det äntligen har blivit vår och börjat torka upp i hagarna blir hästlivet mycket lättare och trevligare. Framförallt så slipper man se ut som en lerhög så fort man varit i stallet:) Imorgon ska jag först ha morgonfodring och sen ska vi dra iväg på fälttävlansträning men Anna-karin som äger stallet. Ska bli riktigt kul, var ett tag sen nu. Bara att dra på sig säkerhetsvästen och köra järnet. Solen ska få åka lastbil, var ett tag sen hon gjorde det men hon gillar det bättre än vanlig trailer. Mot nya äventyr!

Blogg.se

Har varit lite arg på blogg.se på sistone, det har varit problem att logga in och när jag skulle publicera mitt inlägg innan påsklovet ville det sig inte alls. Men hör och häpna, nu två veckor efter är det iaf publicerat. Så om ni undrar så tror jag inte att det är måndag idag, men blogg.se kanske gör det..

Tentavecka

Idag är det måndag, Lina har haft tenta och efter tentan var det bara att sätta igång och plugga igen. På torsdag väntar nämligen nästa tenta. Det var sjukt jobbigt att ladda om, åkte till stallet och red min häst istället och sen har jag tillbringat några timmar med att prata i telefon. Jag och Linnéa var rörande överens om att efter en tenta är det tillåtet att inte plugga nåt mer förrän man gjort nåt annat, nåt helt annat som inte får en att tänka på hjärtcykler och magsäckstömning. Jaja, vi kämpade iaf på med ovanstående i några timmar efter att vi käkat en 1/4 dels kladdkaka var:) Ja, kladdkakan var en del av belöningen..
Klockan 17 fick vi iaf ringa till vår kära lärare Elisabeth E och fick meddelat att vi klarat tentan, puh skönt bara one more to go innan påsklovet.

På ons kommer ludus! Underbart, sen tänker vi inte vika från varandras sida under de kommande 12 dagarna! Rätt nice belöning efter en tentavecka!

Njöt verkligen när jag red min häst idag, så härligt att rida. Att få arbeta tillsamans med de underbara djuren går inte att beskriva, det ger mig så mycket! Jag blir lugn inombords och får energi att ta mig an livets andra utmaningar. En gång hästtjej, alltid hästtjej!