DRÄKTIG!

Min älskade Lilla Sol är nu dräktig och det känns alldeles underbart kul. Första semineringen tog sig inte men på andra försöket blev det jackpot och nu håller vi tummarna de resterande 10 månader innan det är dags för D-day. 17 Juni 2011 kommer förhoppningsvis en stjärna till världen, gärna ett sto som är svart eller mörkfux med bläs men det viktigaste är förstås att fölet kommer ut med livet i behåll.

Den stolta pappa heter Baltimore och när jag såg honom live på Equality Line var han lika fin som han sett ut på filmer och bilder. Han var lugn och hoppade balanserat och såg ut att ha en trevlig mun. Baltimores farfar är ingen mindre än Baloubet du Rouet så Solens fölunge får en stam att brås på iaf men det är ju mkt annat som ska till också. Men hoppas kan man ju alltid, är såklart en dröm att kunna hoppa 1,50 klasser.

Solen har förresten hamnat i sin egen lilla bubbla nu under dräktigheten, hon är inte alls lika vaken som vanligt och gör lite som hon vill utan att lyssna på matte. Veterinären som seminerat henne sa att det var väldigt vanligt att de blev så, rätt så festligt faktiskt och hon ser så nöjd och harmonisk ut att man inte kan göra annat än skratta åt henne när hon vandrar iväg åt helt fel håll..

Grafin gick en klass på Equlity Line Horse show i månadsskiftet juli/aug men det som skulle föreställa hoppbanan var inget annat än en leråker med hinder på vilket min fina dam inte hade minsta lust att hoppa på. Vi hoppade hinder 1,2 och 3 men sen sa Grafin tack och hej och jag kunde inte klandra henne. Kändes som att galoppera på en svamp och var lite med livet som insats när man landade efter hindren och sjönk 1,5 till 2 dm. Dessutom en stor skaderisk så jag strök mig från resterande klasser. Blev en dyr historia men det kan inte hjälpas, blir en ännu dyrare och tråkigare historia med skadad häst och den risken är det långtifrån värt! Jag kan dock inte förstå hur tävlingsveterinären kunde godkänna den banan inför nästa klass som var en 1,20. Jag var tvungen och stanna kvar för att beskåda spektaklet, konstigt nog var det 125 ryttare kvar i klassen (efter massa strykningar) som planerade att riskera sina hästars och sin egen hälsa för att hoppa en 1,20 i spöregn på denna gräsbana! (Däribland Douglas Lindelöw) Mkt riktigt gick det inte och klassen avbröts efter ca 15 ryttare, då hade tom tävlingsledningen insett att det var livsfarligt.

Inför söndagens klasser som jag hade planerat att rida fanns inte minsta information på hemsidan om vart de klasserna skulle gå så för att inte åka ner i onödan strök jag mig där också. Riktigt surt att betala totalt 1350 kronor för 1 klass där man blev utesluten. Mkt tveksamt om det blir ngt mer Equality Line för min del, rörigare tävling får man leta efter och så har det varit fler år när jag varit där så det beror nog inte bara på regnet.

Skulle ha ridit en dressyrtävling förra lördagen hos hemmaklubben men tyvärr så har den anläggningen drabbats av kvarka och är stängd tillsvidare. Var tråkigt eftersom Grafin kändes riktigt fin när jag tränade programmet. Men det kommer fler tillfällen.

Jobbade sista veckan förra fredagen så har lite ledigt nu innan skolan börjar om drygt en vecka. Ska bli så kul att äntligen få börja 4:an och få lära sig det praktiska. Var och auskulterade på Distriktsveterinärerna den här veckan
och det är alltid lika roligt, jag lär mig massor! Kan knappt fatta att det bara är 2 år kvar tills jag får jobba som veterinär, sjuk tanke!



Solen på debutant fälttävlan Aug 2009