Sommar i Gräsmark

Jag skulle vilja påstå att Gräsmark är paradiset på jorden. Iaf om man inte ger så mkt för storstadsliv, trafikljus, stress, trängsel och shoppingcenter. Och definitivt om man har häst och älskar att galoppera på sandvägar som aldrig tar slut utan att som i Uppsala behöva trängas med joggare, cyklister, barnvagnar och orienterare. Det är livskvalitet. Jag brukar säga att det enda som saknas för att Gräsmark skulle vara prickfritt är ett ridhus, men sen så är jag ju en hästnörd utan dess like också... Jag ska försöka ge er som aldrig besökt Gräsmark lite bildbevis framöver.

25-årsfesten gick av stapeln i lördags och var mkt trevlig. Dock lite väl lugn för att vara en 25-årsfest men det får jag skylla på att jag var ute sent med inbjudningarna och att det kanske var en tidpunkt då många har fullt upp med annat. Hursomhelst hade mamma och jag gjort massa mat och tårta som verkade vara mkt uppskattat och jag fick fina presenter. Senare på kvällen blev det kolsnäs (typ folkets park för er icke sunnebor) och under kvällen insåg jag att jag nog har blivit gammal trots allt. Fy f-n vad kolsnäs är tråkigt! Jag var inte där en enda gång sommaren 2009 och förr lördagen förstod jag varför. Blir ingen mer gång 2010 heller.. Dessutom kostade det 200 och det var ngt uppträdande med en artist jag aldrig ens hört talas om. Jag har blivit gammal! Undrar vad nästa steg är, man kanske skulle gå på danskurs?

På söndag är det tävling med Grafin och hon börjar kännas riktigt bra nu, härlig häst under det bitchiga skalet. Nu har hon tom lärt sig att hoppa i skogen =) Det kan hända att det går att lära gamla hästar sitta!
Hämtade hem Solen i onsdags också, hon får gå själv hos Grafins ägare och hon bara springer och springer i hagen. Jag vet ju att hon aldrig funkat med att gå själv i hagen men blev ändå mått förvånad när jag såg hur smal hon blivit. Hon har säkert tappat 100kg sen jag lämnade henne och hon har ju vilat hela tiden. Ingen rolig syn nu när hon ska betäckas. Nu går hon iaf med Grafin och vår 1-åriga shetlandshingst och är jättenöjd. Första dagen stod hon bara och hängde i Grafins svans, helt slut var hon. Igår red jag lite på henne barbacka och hon gick väldigt fint faktiskt även om hon är lite ömfotad utan skor och var aningen vass att sitta på. Jag hoppas att hon lägger på sig snabbt nu när hon går på bra bete och får massa mat inne. Massa lusern och olja brukar göra susen.

Idag har jag bakat kärleksmums och kladdkakemuffins, kanske kan bli en husmor av mig ändå? Om bara ngn annan kunde ta hand om disken, haha. Jag brukar säga till mamma att när jag blir rik ska jag ha städerska...frågan är o det inträffar ngngång. Det vore riktig vardagslyx det!

Tårtorna                      Emma                 Mikaela              
     
Släkten!               Ellie med pappa Christer
       
Solen hemma!              Solen & Grafin
 

Pierre med syster Marica på skolavslutning


Det vankas 25-årsfest!

På lördag smäller det, eller ja det blir nog inte så häftigt men en liten 25-årsfest ska det anordnas iaf. Planen är att ha släkt och nära vänner under em och sen festa till det lite mer under kvällen med fler kompisar. Känner du för att komma och du inte fått en inbjudan är det bara att höra av sig!
På em blir det grillat och tårta&kaffe. Vi är nog lite av en tårtsläkt då det blir 3 olika sorter och jag ska göra en utav dem. Wish me luck=)
Har varit i Karlstad idag och inhandlat lite på Ikea och även hämtat ut mitt Lamicell Cup schabrak som äntligen hade kommit! Betalade i mars och eftersom det dröjt så ringde jag Equality Line, det hade tydligen blivit ngt strul från förbundets sida.. Tävlingsdatabasen fungerar alltså inte helt smärtfritt än men jag tycker ändå det är en stor förbättring mot förut. Tummen upp!
Inte blev jag miljonär på lotto heller under helgen, det är skumt det där hur man hoppas på att vinna när man för en gångs skull spelar. Chansen är så liten att den knappt finns men ändå hoppas man. Sägs ju att hoppet är det sista som överger människan och det är nog tur för spelbolagen det..=)
Grafin har varit ren 2 veckor nu så har hoppat lite smått med henne, känns bra så peppar peppar. Skönt att vara hemma med alla ridvägar och hon sköter sig nästan hela tiden. Blir tävling i Säffle 20 juni om allt går enligt planerna. Måste ha lite uppladdning inför årets tävling -Akkatävlingarna! Det är alltid den man längtar mest till, härligt att det är hemmaplan och extra roligt när det går bra där!
Nu ska jag snart spana in min inspirationskälla -Biggest Looser och sen blir det stallet.
Solen är förresten kollad förra veckan och hon hade precis haft ägglossning, surt men nu vet man iaf att det är 21 dagar till nästa brunst. Nästa koll blir 21 juni så då håller vi tummarna!

Lina och Solen 2009

SOMMARLOV!

Igår var det så tentadags, sista tentan på de prekliniska åren! Jag har klarat av tre år på veterinärprogrammet och nästa år ska vi börja på kliniken. Går knappt att förstå, man närmar sig verkligen målet- leg veterinär! Tentan kändes hyfsat lätt så borde ha gått vägen. På kvällen var det dags för lite tentafest hemma hos Malin, vi grillade och drack öl och mådde allmänt bra! Livet är bra härligt ibland, posttentakänslan går inte av för hackor.
Idag har jag städat, tvättat och packat så jag kan komma iväg hemåt direkt när skolan slutar imorgon. Eller ja, jag måste ju till stallet först och in med hästen i transporten men skönt om man är hemma innan midnatt. Får se hur det går med planeringen.
Idag har de varit här från samvetet och hämtat Savanna, blev väldigt tomt måste jag säga. Underbar katt det där. Men förhoppningsvis får jag tillbaka henne till hösten om hon inte har blivit adopterad av någon. Får hoppas att de är snälla mot henne i sommar så hon är lika fin i örat till hösten.

Imorgon Lud och Värmland! Kan det bli bättre? <3