Sommar och sol

Helt ärligt så är jag lite trött på sol och värme så tycker det mulna vädret som varit några dagar nu är perfekt. Inne på jobbet blir det nämligen tropisk värme och som ni vet så är det rätt klibbigt i djungeln. På jobbet rullar det på som vanligt, just nu är jag en sucker för vacutainer som är ett sätt att ta blodprov på. Lite svårare då hunden/katten nåste vara helt stilla för att inte vakumet ska släppa vilket då gör att inte blodet kan sugas ut. Men fördelen är att man slipper allt kladd med blod utanför röret.

På tävlingsfronten var det Hagfors för drygt en vecka sedan. Första klassen en 1,10 med stilhoppning (Lamicell) så gick Grafin klockrent fram till vattenmattan där det blev tvärstopp. Så himla surt, kändes som vi hade bra stilpoäng på gång då det flytit på mkt bra. I Sunne stannade hon också på vattnet men trodde det var för att det var vågplank. Blev förvånad i Hagfors eftersom det bara var några blå bommar över mattan och hon har inte brytt sig om vattenmatta förut. Till nästa klass som var en 1,20 visade jag henne vattnet ordentligt och då hoppade hon, hon kände kanske att det inte var läge att stanna igen, haha. Nu har jag beställt en vattenmatta från Hööks för vill inte att hon ska göra det till en grej på tävlingar. Blev iaf 0 fel i den klassen så nu är vi kvalade 1,30. Tyvärr 1 sekund från placering men hon var lite trött så gled ut i svängarna och lyssnade inte fram på en gång. Nästa tävling blir Equality Line sista helgen i juli. Sen blir det även en dressyr i Augusti.
Solen var tyvärr inte dräktig efter första semineringen så nu är hon seminerad igen. Hoppas verkligen det tar sig men annars har vi ett försök kvar. Lite pirrigt det där, blir ju jobbigt om jag står med två hästar som ska tävlas till hösten. Men men, de problemen tar vi när de kommer..om de kommer. Min livsfilosofi.

Idag ägnar jag många tankar till Maja och Kilkenny,
www.jagblirsnartvansinnig.blogg.se


Bild på Solen från Equality Line 2009

PYO+Sunne Grand Prix

Igår hade vi fullt upp med 4 PYO på jobbet, för er som inte vet så är det livmoderinflammation och en mkt vanlig åkomma på tikar. Detta behandlas genom att man opererar bort hela livmodern plus äggstockar. Mkt spännanade, fick hjälpa till på flera stycken och hålla i med händerna inne i buken och sätta ligaturer(avsnörpningar för att få stopp på blodflöde) på plats. Så sjukt roligt! Annars så är kanyler en av mina absoluta favoriter och då speciellt på katt som kan vara lite knivigt eftersom de har en förmåga att inte vara stilla plus att kärlen är små. De spricker dessutom ganska lätt (ja blodkärlen alltså), ja ni fattar inte helt lätt och därför väldigt roligt. Jag har haft flyt med kanylerna ett tag nu så därför borde det snart komma en svacka.

Helgen som gått har det varit Sunne Grad Prix och jag och Grafin har tävlat. Blev tre klasser, 1,15, 1,20 och 1,25. Vi har bara startat en 1,20 innan så var mkt nöjd med resultatet som blev 0+4, 4, 0+utesl. Surt i sista klassen då hon inte ville hoppa vattenmattan med vågplank i omhoppningen men hon kändes så sjukt fin att jag var nöjd ändå. 0 fel i grundomgången i debut på 1,25 som dessutom var nationell är inte illa pinkat. Vi var dessutom med på en fin helsidebild igår på sportens framsida i Fryksdalsbygden så extra roligt. Nu laddar vi för Hagfors till helgen, roligt när hon är så fin att rida!
Solen ska dräktighetsundersökas nästa tisdag, väntar med spänning! Hon ser mer harmonisk ut nu med blank päls och bättre hull och verkar må bra, skönt!

Håller även på med lite matchmaking och skulle vara så himla kul om det gick vägen, håll tummarna!


Stort tack till Lisa som tagit denna fina bild!
www.lisasfanclub.se