Fryksdalsdansen

Ja så var det då dags för Fryksdalsdansen igen, helgen då hela Sunne ska förvandlas till ett dansparadis. Eller nja, saken är den att Sunne mest liknar ett fylleslag utan dess like långt ifrån dansande fötter iförda buggskor som det så fint stod om i lokaltidningen idag. Norskar är överrepresenterade, säkert 75% av kunderna på coop den här helgen är norskar. 50 % av dessa köper redbull och cigaretter, helst vit prince hårdpack. Några stackare köper sig lite att grilla och en köpte sig tom en kaktus. Jag undrar verkligen vad han tänkte använda den till?? En och annan är dessutom packade när de handlar, de skriker högt och ljudligt TJENARE TJEJEN i kassan och vill ha tips om lite allt möjligt, tex hur de ska bära sig för att vända betalkortet åt rätt håll och det här med pinkod är ju inte helt lätt heller. Man kan inte annat än skratta åt dem, det här är helgen de super sönder sina hjärnor maximalt. Dygnet runt..

Själv har jag blivit gammal och grå och jobbar bara mest hela tiden. Imorgon har jag dock tänkt att jag ska ut en sväng och vicka på höfterna till Björn Rosenström:) Min kära pojkvän är dock redan inne på tredje dagen och enligt säkra rapporter har han redan däckat efter att ha delat på en hela brännvin. Är det inte en mycket rekommenderlig pojkvän jag har? Hmm, undrar om svärmor håller med på det. Jag funderade på om jag skulle skratta eller gråta, valde skratta och hoppas han nyktrar till nån gång om några dygn. Sötnöt <3

Var ju i Båstad förra veckan också, sommarens semster bland kändisar och tennisspelare. Underbart skönt, hann tom med en sväng ner till Falsterbo och tittade på hästtävlingarna. Riktigt skoj, blev ganska många tusenlappar fattigare dock efter en promenad i mässan. Men fick med mig mycket fint hem, bland annat en jättebra (och svindyr) säkerhetsväst som är bäst att ta på när man är ute i skogen och hoppar fälttävlanshinder. Fanns dock väldigt praktisk snörning i sidan så att den går att reglera, prima för jag och syrran kan dela på samma väst. Detta gjorde att hålet i plånboken blev aningen mindre, hehe. Var ju dock på ullared och handlade en dag också och där blev det ju också en hel del. Förstår inte, de som säger att det ska va så billigt på Ullared..Det var det då inte på mitt kontoutdrag:)

                   

Shit jag har lite kondis ändå!

Ja då var ännu en dag på coop extra till ända. Gillade chefens kommentar på att det var stopp i avloppet igår. " Det är tydligen cement i avloppet, nån hantverkare som inte varit alltför smart!" Haha, exakt hur tänker man då? Jaja, idag funkade iaf allt o man slapp gå omkring i avloppsvatten samtidigt som man skar skinka. Fräscht! Dagens roligaste händelse var en kärring som fräste så hon spottade mig i ansiktet bara för att vi hade låglaktos grädde istället för laktosfri.  Det var tydligen en jävla skillnad enligt henne! Det roligaste i sådana situationer (som trots allt händer rätt ofta) är när gubben ska försöka le mot en liksom för att försöka be om ursäkt medan kärringen skäller o skäller o skäller. O som avslutning säger kärringarna i nio fall av tio " De har iaf på ICA!!" Ja livet är då inte helt lätt alltid för vissa. Skulle kunna rabbla upp exempel på exempel men tror det får räcka för idag! Jag har iaf gjort min första mjukglass idag och tro det eller ej, det blev inte ens nån katastrof. Jag älskar mjukglass!

Nu har jag precis kommit tillbaka efter ett varv på 3:an, jag har inte sprungit nåt på typ en månad så döm om min förvåning när det gick riktigt bra. Jag var inte ens nära att spy:) Fötterna vägde dock bly på slutet eftersom det är aningen blött ute, när ska det sluta regna eg?

Snart ska jag till Båstad också, har verkligen börjat se fram emot semestertrippen. Fridas kommentar förrut: "Tänk om vi får hångla med Fredrik Ljungberg" Haha, hon är ju för rolig..


Takida och Coop extra

Ja då var det måndag igen, veckans bästa dag...INTE! Men känns rätt ok faktiskt, det är ju snart torsdag igen:) I lördags vart det Arvika, Olssons brygga och Takida! Takida va riktigt nice, tycker det är himla kul när jag är spiknykter men ändå dansar runt värst av alla:) Antar att jag inte riktigt är som man ska, hehe. Fast efter Takida spelat klart var det SM i och knö på folk tror jag. Man kom ingenstans och fick diverse knuffar hit o dit. Då tröttnade nyktra Lina och gick ut till Englunds Saab istället o myste lite. Inte helt fel! Saaben gick förresten riktigt fint på vägen, stadig som attan.

Igår var det då dags för coop extra igen, en unge stod i kassan och frågade sin mamma: "Mamma, regnar det in här??" Haha, jag höll på o skratta ihjäl mig, ungar är så söta. Ungen undrade för att det var fullt med vatten på golvet vid kassan. Vattnet kom inte av att det regnade in (än så länge iaf) utan av att det var stopp i avloppet i hela butiken. Men vet faktikst inte om man ska skratta eller gråta, det är helt stopp i avloppet på en butik som varit öppen 3 veckor! Herregud, hur bygger de nuförtiden? Ni kan ju själva tänka er hur bra det går att sälja varor i en butik som luktar avlopp! Hehe, blir kul o se fortsättningen. Får se vad chefen säger när jag ska dit nu vid 11:)

Ok, Mickan here it comes -Utmaningen

  • Tre saker/personer jag inte förstår mig på:
- Otrevliga skrikande kunder på coop som inte kan läsa priskyltar
- Mr Pig himself
- Varför folk måste använda våld
  • Tre saker som finns på mitt skrivbord:
-Lap top
-Mobil+bärbar hemtelefon
-Bh, strumpbyxor och mitt schema plus mycket mycket mer
  • Tre saker jag sitter vid:
-Min tredje käraste ägodel näst efter hästen och mobilen -Laptopen
-En sovande syster 
-Kärnan från nektarinen jag nyss åt
  • Tre saker jag gör just nu:
- Kollar in vilka dagar jag absolut inte kan jobba på schemat jag nyss fått:) Försöker därefter få tag på chefen
- Bloggar
- Ser min älskade katt jaga ett flygande löv på gräsmattan
  • Tre saker jag vill göra innan jag dör:
- Bli placerad i 1,30, minst!
- Tro det eller ej men jag tror jag vill få barn även om det just nu är en lite skrämmande tanke
- Vara chef
  • Tre saker jag kan:
- Rida
- Köra bil, o som jag älskar det
Få som jag vill, oftast

        Tre saker jag inte kan:

-
Inte bry mig!
- Rita
Sjunga, tyvärr. Som jag verkligen önskar att jag kunde!

         Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:- Mattias Nylander
- Fågelkvitter o hovljud mot marken när man skrittar ut en underbar solig morgon, oslagbart!
När jag försöker tala med dig

         Tre saker jag skulle vilja lära mig:

-
spela piano
- Göra en 360 på snowboard, sen får det räcka:)
- Köra Lastbil
  • Tre favoriträtter:
Stekt eller grillad laxfilé med färskpotatis
- Sallad med fetaost, ölkorv, melon o pasta
- Bakad potatis, eller halvbakad som mamma säger att den är
- Pommes Frites måste jag faktiskt nämna här också, de är oslagbara som bakfyllemat 
  • Tre personer jag inte vill leva utan:
- Mamma
-Syrran
- Snos<3, Solen och mina katter!
Plus mina kära vänner och övrig familj såklart!

Antar du utmaningen? 

Torsdag <3

Ja ni ser, en bättring är helt klart på g.. Men när har de högre makterna där uppe tänkt att det ska sluta regna? Inte jättekul att vakna till ett ihållande och bedövande smatter på taket varenda morgon.. Inte är det heller så kul att dra på sig stövlarna när man ska ta ut de stackars hästarna o ändå bli helblöt upp till magen när man går i det blöta gräset. Men håll i er, det är visst precis det här som kallas svensk sommar. Visst älskar vi väl vårt Sverige?

Igår fick jag schema av min kära chef också, ska jobba som en tok den närmaste månaden så antar att livet får stå lite på hold, hehe. Men sova hinner man ju med nån gång i bland, tur det så man kan mysa lite iaf. Ni vet, sova kan man ju göra när man blir pensionär;) Fast helt på hold blir det faktiskt inte, ska till Båstad en vecka 15-22 juli! Det ska bli himla kul, se lite tennis men framförallt ska jag o syrran på Falsterbo! Äntligen, jippie! Ja menar, vem vill inte spana in Pär-Ola Nyström i sitt nyblonderade sommarhår?? hahahaha, ni instatta ridtjejer fattar vad jag menar. Blääää.. Fick reda på häromsistens att han tydligen har 3 barn också, stackars brud!

Idag är jag iaf ledig, ska till min moster o hämta lite spån åt min kära häst så hon får sova gott! Sen blir det en liten ridtur för att se hur hon känns, hoppas hon har hämtat sig från förra veckans förkylning:( Equality Line tävlingarna väntar ju i början på augusti o då vill jag att hon är fit for fight igen min lilla älskling!

Ok, jag erkänner..

Jag är sjukt dålig på att uppdatera, var ju en smärre evighet sen sist! Har hänt massa skoj, Bollen min söta syster har tex tagit studenten med tillhörande studentfest o allt, midsommar hart passerat o den gångna helgen har det varit hästhoppning på Akkastadion. Jag har dessutom varit i Dalarna o Söderbärke folkets park och hjälpt till på en stödgala för Indiens barn. Där har jag fått en ny favvoartist, Mattias Nylander från Uppsala spelade på galan men även för bara oss på kvällen. Han har en helt underbar röst och det var så mysigt med gitarr o sång live. Måste nog köpa skivan tror jag men tillsvidare håller jag tillgodo med hemsidan. www.mattiasnylander.se

Stödgalag gick toppen, allt flöt på utan större missöden men vi hade hoppats på lite fler besökare än de cirka 150 som kom. Men man kan ju inte få allt, vi fick ju in en del pengar iaf som kommer gå till uppbyggnad av Indiens första ridterapicenter. Underbart!

På vägen hem hälsade jag på min gamla älsklingsponny, Seana! Hon mådde jättebra men var lite osäker när hon skulle hoppa, gick dock riktigt bra för mig på slutet. Då hoppade hon 90cm iaf utan problem, skönt. Får hoppas det går bättre framöver när Hanna ska hoppa också. Hälsade även på Jonna och Zandras nya häst, ett jättefint fuxsto med dressyrstam som de fått helt gratis! Helt otroligt, bra går det för dem också. Ska bli mycket kul o se hur det går i framtiden. Vi red en sväng i skogen och jag hade ett 16årigt ponnysto som var rätt speciell, i skritt o trav kändes hon som världens ridskoleponny men i galoppen trodde man hon skulle bocka av en när som helst och var stark och studsig. Rätt cool, kom hem levande iaf :)

Sen har det ju varit invigning av nya coop extra i sunne också, har jobbat 2 veckor. Jätteskoj, det är massa kunder! Och himla skönt med en stor fräsch affär där man slipper trängas. O sen diggar jag mina chefer, anders o anders. De är så himla coola, kan prata om vad som helst med dem. Inte alla chefer man kan göra det med, men sen är jag ju som jag är också! I EM ska jag jobba så då ska jag terrorisera dem lite som vanligt. Hehe, Anders C kan mitt mobilnummer utantill:)

Jag längtar till torsdag också av nån väldigt konstig anledning, kom hem snos <3