Julen står bakom knuten!

Yes, bara två dagar kvar i skolan tills jullov! Ska bli himla skönt att få komma hem till familjen, katterna, Maya där hemma i stallet och inte minst min lilla gris! Onsdag vid den här tidpunkten ligger jag i min egen säng där hemma i Värmeland! Och då väntar tre veckor jullov!

Japp, en enda kraftansträngning ska jag göra innan dess. Min uppsats ska rättas och skickas iväg för slutlig rättning! Men ska la inte klaga för mycket, tar väl högst en timme att fixa!

Idag har väl inte varit nån lysande dag direkt, sov dåligt inatt.. Det var en väldig aktivitet på Carros mobil, det ringde en 3-4 ggr och sms:en klingade tätt efter Carros hemkomst inatt :D
Och idag har jag lyckats att gå in på coop, plocka  varor, gå till kassan och lägga upp dem på bandet bara för att upptäcka att mitt VISA kort inte alls är där det ska vara! Suck säger jag bara, där stod man med svansen mellan benen :(  Jaja, det var väl inte värre än att man fick åka hem o hämta det o åka o handla igen. Men lite (läs väldigt) surt var det.

Annars så kan jag inte fatta att man snart gått en termin på veterinär! Häftigt asså, nu är det bara 10 kvar. haha! Det är skrämmande faktiskt, känns som de här fem åren bara kommer rusa iväg o sen står man där o ska vara färdig veterinär! Kommer ju inte kännas helt klokt jhu, lilla jag liksom. Då måste man verkligen bli vuxen också, skrämmande tanke! Nej det gäller nog o försöka ta tillvara på dessa fem år, kommer ju ihåg hur fort de tre åren i Halmstad gick liksom.

En lördagskväll som denna är det väldigt lugnt, väntar bara på att den här helgen ska ta slut ja, haha det hör inte till vanligheterna iaf. Vill att det ska va onsdag ja ;P
Och, på första dagen hemma ska jag jobba! Ja, ni läste rätt. Mellan 11-18 ska jag vara på Konsum i Sunne på torsdag, ska faktiskt bli riktigt kul o träffa alla igen tycker jag! Goa människor!

Nu ska Lina kila, kanske skulle ta o lägga sig?


Nya moderna världen!

Nog för att jag hört talas om det moderna i att gå stavgång men är det någon som hört stavlöpning? Om inte, gör er beredda för den nya flugan! På väg hem från stallet häromdagen såg jag nämligen just detta. En gubbe som sprang med stavar! Inte nog med att det såg väldigt roligt ut, det såg väldigt svårt ut också och han tappade rytmen ett antal ggr *'haha* Jaja, jag fick mig ett gott skratt iaf och undrade i mitt stilla sinne hur länge det dröjer innan hela Uppsala är fullt av springande gubbar med stavar. Skulle gissa på att det räcker med en artikel i Aftonbladet innan alla har kommit på att det är såå häftigt och man får platt mage på 2 dagar!

Och, på bussen väg hem från Globen i lördags fick jag se ännu en glimt av det nya moderna Sverige! Där satt två tanter av modell 30-tal  och pratade för fullt i sina moderna mobiler med gubben där hemma. Jag fick anstränga mig till det yttersta för att inte börja skratta då jag satt alldeles bredvid. Jag som precis lärt mamma skriva sms och här sitter två tanter som är 30 år äldre och pratar helt utan problem :D Det är faktiskt lite coolt iaf.

Annars så var Globen magiskt! Det är helt underbart att se så fina hästar, man ryser! Vilket samspel, insåg att jag aldrig kommer ge upp de där djuren. De ger så mycket glädje att de faktiskt får kosta en haöv förmögenhet att ha, livskvalitet kallas det och man lever ju faktiskt bara en gång!

Igår tränade Lina med sin Lilla Sol för Louise Haaga för första gången sen hon var på ridskolan i Sunne för 10 år sen. Det var sista gången innan jul och Louise hade byggt upp en bana som hon kallade medelsvår/svår. Ojoj, tänkte Lina som hade tänkt få lite teknikövningar.. Här skulle vi alltså leka att det var en tävling, vi fick gå banan och sedan hoppa fram på en 20x15 volt (hjälp!!)  Jaja, hoppade väl 3 ggr på den lilla minivolten innan jag gick in och tog mig an den svåra banan. Det var ganska (läs väldigt) svårt kan jag säga med vattenmattor, kombinationer, trippelbarrar och murar på 1,20 med den framhoppningen men ack såå skoj det var! Jag fick göra om några linjer innan det blev riktigt bra men shit vilken träning asså. Höll dock på att ramla av efter muren då det var cirka 15 meter till väggen efteråt. Solen hoppade ju som vanligt en halvmeter över muren och ja sen svängde det ju direkt. Jag hann förbereda mig på att ramla av cirka 3 ggr innan jag fick stopp på hästen samtidigt som jag hängde på sidan :) Varav Louise skriker - OJ Vilken balans du har, helt otroligt! Ja, lite stolt blev man ju av att höra det från en elitryttare! Jag kan ju tillägga att jag inte sa till henne att jag gett upp hoppet att sitta kvar minst 3 ggr under dessa 15 meter. Jag bara log och sa att jag är van att hon gör så, man kan ju inte bli arg över att hon tar i som satan liksom :D Så det var en minst sagt lyckad träning även om det känns i foten idag. Lyckades stuka den medans jag kravlade runt i sadeln och kämpade för att sitta kvar. Fråga mig inte hur det gick till, men den är ordentligt stukad! Jaja, det är smällar man får ta.
Och vet ni kära vänner, snart är det JUL! Underbara högtid!

Nu ska Lina bara skriva klart sin uppsats innan klockan slår 24.00 så är allt skolarbete klirrat och klart och julen kan börja firas! Ha det bra alla// Lajna