Mycket roligt på g

Nu börjar det hända lite grejer här i lilla Gräsmark. På torsdag tar min älskade lillasyster studenten, herregud nu är vi verkligen stora båda två. Känns konstigt men samtidigt väldigt kul såklart. Hämtade hennes studentskylt igår och jag tycker verkligen den är helskön. Inte riktigt så söt som de brukar va utan mer rolig och cool. Ja det ska bli kul o se hennes min, bildbevis utlovas efter torsdag! Imorgon är det "bal" så jag ska hämta henne på Lillerud o sen ska hon till Sunne o frisera sig. Studentfesten går av stapeln på lördag och på söndag ska jag o Solen iväg och tävla. Jag gissar att min syster kommer va aningen bakfull och borta, en veckas festande tar på krafterna! Men jag hoppas jag slipper stanna varje kilometer för att hon ska spy iaf:) Vem vet, det kanske finns nån annan frivillig som vill med på hästtävling? Solen o jag har inte tävlat sen september förra året så det kommer bli spännande kan jag lova, men såå kul!

I lördags var det partaj partaj, jisses vilken förfest vi hade hos papsen. Grillade lite o hoppade studsmatta o sen vart det ett redigt kalas. Innehöll det mesta -massa strul, fulla människor som låg på gräsmattan, folk som fick ledas in för att lägga sig, allvarliga tillrätta talande konversationer och massa massa sprit. Här nedan får ni lite bildbevis:) Kolsnäs var rätt skoj men bäst av allt var stripsen på torget. *hahaha*

                        

För vi har tagit studenten, fy fan vad vi är bra

Idag var jag o syrran o kollade in när Broby tog studenten. Finns det nå härligare än att se massa glada, vitklädda ungdomar springa ut? Man ser hur glädjen riktigt lyser om dem och man kommer ihåg hur man själv kände. Härligt härligt men också rätt skrämmande, friheten som kommer efter studenten är underbar men ibland inte helt lätt att handskas med. Men jag blir iaf väldigt glad inombords när jag ser att andra är lyckliga så jag älskar att titta på studenten. Funderar på om jag ska ta en tur upp till Torsby idag om nån timme o kolla på alla glada där.

Skjutsade iaf runt en glad gräsmarksstudent igår, grattis grattis André!! Det har att sin lilla charm att köra 740 och lyssna på musik, allt som får en att vara glad och
må bra inombords ska man ta tillvara på.

                   

Sveriges Nationaldag

Idag ska man tydligen fira att det är sveriges nationaldag, undra hur man gör det? Jag har iaf firat på mitt eget sätt genom att beställa HOPE halsbandet. Genom att köpa det stödjer man barncancerfonden, små oskyldiga barn som drabbats av denna hemska sjukdom behöver allt stöd de kan få. Alla har råd med de 295 kronor som halsbandet kostar. Så skynda till hemsidan och beställ du också!

http://www.barncancerfonden.se/content2/index.php?pid=2448.


Tappra modiga Matilda



http://hem.passagen.se/dummapricken/


Det är med tårarna strömmande nedför kinderna som jag läser om Matilda. Det går inte att förstå men alla vi som tror attvi är odödliga och att det inte händer oss får oss en tankeställare och vi blir mer tacksamma och ödmjuka.
Kämpa på Matilda, du kommer bli en underbar ängel.

Äntligen!

Efter fyra veckors väntande tog jag nu tag i saken ordentligt och fixade en annan hovslagare. Fick tag i den gamla igår efter viss påtryckning och han lät verkligen helt utmattad. Då insåg jag att det kanske var läge att fixa en annan istället för att jaga ihjäl den stackars hovslagaren. Sagt o gjort och tro det eller ej -imorgon har jag tid hos Lilleruds hovslagare. Känns riktigt skönt, ett problem mindre..
Imorse ringde jag till umesläp långt upp i norrland också så nu ska de skicka en offert på nya dekaler. Ska man bara fixa nån som kan sätta på dem också:)  Fin han kommer bli!
Så nu är Lina på g! Helt underbart väder idag också, det var 25 grader redan imorse. Sommaren är verkligen här! Tänkte jag skulle ringa konsum också men risken är väl att jag får komma med detsamma. Tror jag vill va ledig några dagar till nu när det fina vädret har kommit. På Torsdag är det studenten också, såå skoj att se alla glada! Var o tittade på balen i fredags, fiiina va de. Man kommer ihåg den dagen som det vore igår o kan inte fatta att det är 3 år sen nu. haha, man blir snart gammal kärring.

Ny vecka, nya möjligheter

Ja då var det måndag då, snart helg:) Solen skiner och det enda som stör mig för tillfället är att min häst är i desperat behov av skor! Suck, min hovslagare skulle ha kommit för 4 veckor sen och som ni förstår är det en smärre evighet sen hon skoddes senast:( Så för tillfället är jag lite smått desperat eftersom jag ska tävla om 2 veckor och självklart borde träna en hel del innan det! Ska fortsätta med att telefonterrorisera honom hela dagen har jag tänkt:) Skam den som ger sig.

Annars så skiner solen idag och det är varmt och skönt. Sommaren verkar ha kommit! Underbart, ska gå ut o sätta mig i solen strax tänkte jag. I helgen var jag hos pappa o blev firad, fick underbart god mat och sen spelade hela familjen rundtennis. Riktigt skoj var det, Emma 6år var en riktig stjärna. Jag fick iaf mersmak o nu ska här spelas tennis! Får kolla in om banorna i Gräsmark är i spelbart skick i år:)

Nej nu ska jag fortsätta o terrorisera den lilla hovslagaren!

Man blir inte fet av alkohol

Japp, där hittade jag artikeln jag väntat på. På vår kära sida MSN stod nämligen just detta idag. Alkohol innehåller massa kalorier, javisst men de flesta av dem avgår som värme, koldioxid o vatten. Hehe, det är därför man blir varm av alkohol:) Jag blev mycket glad av denna vetskap men som alltid finns det en baksida, självklart. Alkohol påverkar nämligen hungerkänslorna negativt eller ja positivt beror ju på hur man ser det. Man blir hungrig helt enkelt. Som ni alla vet så är det ju inte helt bra för vikten men förklarar varför jag alltid äter massa strips när jag är full men inte vill ha nåt när jag är chaffis. Haha, men jag tror ändå lite på min teori om att stripsen liksom suger upp lite av all alkohol i magen o sen känns det väldigt mycket bättre o man kan sova lugnt. För övrigt så stod det att man kan dricka typ 9 öl i veckan (33cl) utan att det är farligt men högst 2 per dag. Stämmer inte riktigt med min lördagskonsumtion det. Alkohol var dessutom bra för hjärta o kärl o demenssjukdomar, dock bara om man höll sig inom gränserna.

Idag har det för övrigt flödat väldigt mycket endorfiner. Jisses, att jag inte dog av skratt imorse.
 "världens störstaste kudde"  -Pelle du är ju bara för knasig men störtskön! Nyttigt o skratta ibland o nu har jag nog klarat av månadens skrattportion:) Gettot kan va rätt nice ibland faktiskt.