Kliniken!

Tjoho! Nu har det börjat..på riktigt! Förra måndagen var D-day, då stod vi där i våra blå smurfkläder och blev tilldelade EGNA patienter. Visserligen får ju en riktig veterinär också undersöka djuren vilket känns jätteskönt men vi får först göra hela processen själva och sen presentera våra fynd för en lärare. Sen följer en hel massa frågor från läraren som det är tänkt att vi ska kunna svara på efter 3 ½ år på veterinärprogrammet. Måste säga att det känns riktigt bra ändå, såklart är det en del man inte kan man det mesta har man iaf ett hum om. Känns hoppfullt att det ändå verkar ha fastnat en hel del...! Jag har nu klarat av en vecka på smådjurskliniken och nästa börjar imorgon, hoppas på fler kluriga medicinfall!

Har haft en ganska produktiv helg, var på Jens Fredriksson clinic igår på Jälla. Han hade med sig tre hästar varav en var en riktig "surmärr". Den vägrade helt att flytta sig för högerskänkeln, stegrade sig och for runt i ridhuset och såg ganska okontrollerbar ut ett tag. Var så himla kul att han valde att visa upp den hästen, på ngt sätt tror man att proffsen inte har sådana hästar som har så låg ridbarhet. Eftersom jag är svag för sådana ston var det så otroligt kul att se hur han hanterade henne. Måste säga att jag är imponerad, han älskar verkligen hästar! Stoet vägrade fatta galopp och han tog det bara coollugnt och sa "I like her". Sen kunde hon ju verkligen hoppa också, jisses! Ska bli väldigt kul att följa den hästen.

Hoppade med Grafin igår också, hoppade några hinder på 1,30 och måste säga att hon känns jävligt fräsch nu. Vilken skillnad det är nu mot förra våren när jag fick henne, hon har sån fin galopp och det känns som hon kan hoppa hus. Ser fram emot tävlingssässongen och hoppas verkligen att vi kan få till det i minst 1,30 klasser i år. Vore kul att känna att man kunde få ut lite av all hennes kapacitet, håll tummarna!

Idag har jag varit ute och tränat inför tjejvasan också, tänkte åka tills ljumskarna började kännas men blev aldrig riktigt trött i dem idag. Däremot blev jag väldigt svettig, det tar sig! Hågadalen bjöd på fina spår och vädret var fantastiskt! Ska bli skoj och se hur död man är på kvällen den 26 februari.






2010

2010 var året då jag:

-Firade 3 år tillsammans med Pierre och 1 år som förlovade.
-Började rida Grafin och sedan tävla.
-Betäckte Solen med Baltimore.
-Skrev kandidatarbete och därmed har jag en Bachelor in veterinary medicin.
-Gick klart 3:an och började 4:e året på veterinär.
-Fick till en ganska bra 1,30 runda med Solen.
-Köpte en ny transport där hästarna åker baklänges.
-Avhornade kalvar för första gången.
-Tränade för Lotta Björe och Pether Markne.
-Var med på min första pares.
-
Hamnade med benet under en häst för första gången då Grafin gick över.
-Kastrerade en gris.
-Fyllde 25 år.
-Sommarjobbade i Torsby på Nordvärmlands smådjurspraktik.
-Stod med på tidningen ridsports hemsida.
-Klädde mig i operationsset för första gången och med steriltvätt.
-Fick en helsida både i Fryksdalsbygden och Värmlands folkblad.
-Red upp till 1,25 med Grafin med felfria resultat.
-Rektaliserade både häst och ko.
-Inte ramlade av en enda häst (om man inte räknar när Grafin gick över)
-Lyckades skada ett ledband i tummen med gips som följd bara genom att sitta upp på Grafin.
-Lärde mig suturera på riktigt
-KVALADE TILL GLOBEN
-
Var förkyld i 7 veckor
-Lärde mig lägesrätta kalvar med gips på högerhanden
-Grät av lycka på en tävling
-Klarade alla tentor
-Hoppade terränghinder med Grafin som inte skulle gå att rida i skogen
-Fick se världsstjärnor på nära håll.
-Bestämde mig för att åka tjejvasan 2011
-Fick hoppa i Globen

När man summerar året så har 2010 ändå varit ett väldigt bra år. Hade kanske hoppats på en bra 1,30 runda med Grafin men det får vi förhoppningsvis 2011 istället. Det viktigaste är att alla har varit friska, det är alltid det jag är mest glad och tacksam för.

Av 2011 önskar jag mig god hälsa hos både tvåbenta och fyrbenta och 2 fina föl i sommar. Mål med Grafin är att starta 1,35 och placering i 1,30. Att lära mig mycket på kliniken nu under våren och att klara den stora tentan i smådjursmedicin innan sommarlovet hör också till det jag hoppas klara av.

Hoppas att ert 2011 har börjat bättre än mitt, har nämligen inte blivit av med förkylningen än utan den har tagit omtag med feber och halsont. Vecka nummer 8 börjar imorgon men nu blir det nog antibiotika.