Skolan är igång..

Hjälp, har varit en vecka som gått i 180. Långt ifrån sommarens härliga lata dagar där man kunde få maten lagad när man kom hem från jobbet. Alltid tufft att komma tillbaka till Uppsala igen innan man kommer in i rutinerna, nu har vi dessutom schema från 8-16 varje dag så blir inte mkt tid över till hästen, plugget, maten, tvätten och katten. Men brukar ta några veckor innan man är van och då går det nog som på räls, drygast av allt är dock att behöva vara ifrån Pierre så mkt <3 Han kommer inte förrän om tre veckor då vi har fullt upp på helgerna, han ska på motorevenemang i Norge med sin trimmade BMW nu två helger i rad och sen ska jag på hoppträning för Lotta Björe i Enköping helgen därpå.

Trösten är iaf att det är väldigt roligt i skolan! Vi har fått börja leka veterinärer på riktigt och stuckit kor intravenöst (i blodet), lärt oss hur vi ska få omkull dem m.m Dessutom har vi fått börja ha våra klinikkläder och får känna oss stora nu när vi går i fyran, året man har sett fram emot sen man började.

Har också hunnit med en hoppträning med Grafin den här veckan för Therese Järn (fälttävlansryttare), gick sådär tycker inte riktigt om tekniken att bara rida FRAM FRAM FRAM utan att stämma av. Tillslut kraschlandar man i hindret och jag hör Sylve Söderstrands mantra i huvudet "hästar ska inte hoppa på fart utan på spänst!" Dessutom känns det som man sliter på dem alldeles för mkt när man galopperar runt som en galning i ridhuset och bakdelen bara sladdar. Grafin är ju dock en speciell dam som man inte kan rida hursomhelst och detta komplicerar det hela ytterliggare. Tävling i Märsta nästa helg så blir kul o se hur det går! Hon känns väldigt fin att rida på marken iaf så det är roligt. Hon tar verkligen i och sätter under sig men i hoppningen orkar hon tyvärr inte bära sig lika fint än så länge. Dock blir hon som en annan häst med jakstången, får försöka lära mig att rida på den. Gillar inte alls starka bett och har aldrig använt det på ngn häst men på Grafin har jag fått svälja att det faktiskt funkar. Dock blir det för starkt i vissa situationer så skulle behöva ngt mellanting. Tips ngn?

Grafin på AKKA

Kommentarer
Postat av: Maja (tidigare http://jagblirsnartvansinnig.blogg.se)

Sv; Ja, det ska bli så himla roligt - och lärorikt inför framtiden =)



Ang dina funderingar på bett så provade jag jaktstång på Kenny på en tävling - det resulterade i att jag fick rida på helt hängande tyglar den rundan eftersom hon stannade så fort jag tog i tyglarna =S

Man har ju alltid fått lära sig att om man har ett bett med hävstång så MÅSTE det vara rakt, får INTE vara delat eftersom det påverkar själva tygeltagen negativt.

DOCK, gick Kenny betydligt bättre med ett tredelat babypelhem (kortare skänklar än ett vanligt pelham) än med jaktstången.

Det ultimata är ju att rida med två tyglar, så att man kan koppla bort hävstången när man inte behöver den...

Annars är Nathebetten (flippanbettet) väldigt populära och ska vara riktigt bra. På dem kan man ju ställa in hur mycket hävstång man vill ha....



Men det kan ju också vara så att det din häst trivs med är just raka bett (Minns du Aktör på plönninge? alla tyckte jämt att han var så stor och tung om man inte red honom på Kandar. Men så sa Jöns-olof, vaktmästaren som ridit in honom, att vi skulle sätta ett rakt bett, eller en mildare stång på honom - efter det var han hur ridbar som helst).



Lycka till i bettdjungeln =P

Postat av: Sara

När och var är tävlingen?

Kanske skulle ta en tripp till Märsta då =)

2010-09-07 @ 10:16:10
URL: http://sarahegvold.blogg.se/
Postat av: D A H L È N

nämen, är de inte du från lisas bröllop? jag visste att jag sett dig tidigare och de måste varit på GP men jag kunde verkligen inte placera dig :P

2010-09-09 @ 12:07:29
URL: http://carolinedahlen.blogg.se/
Postat av: caroline

SV ja det är svårare att svänga när man rider på det, känns som man får lite dålig kontakt ibland

2010-09-12 @ 23:04:37
URL: http://internationalshowjumping.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback